Κάνναβη – επιστροφή στη σύγχρονη γεωργία
Η γεωργία έπρεπε να αλλάξει για να συμβαδίζει με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των λαών του κόσμου. Ορισμένες καλλιέργειες, για διάφορους λόγους, έγιναν λιγότερο ευνοϊκές για τους αγρότες και δεν παρήχθησαν σε πολλά μέρη. Ένα τέτοιο θύμα μειωμένης ζήτησης ήταν το εργοστάσιο κάνναβης, όπου η κυβερνητική πολιτική επηρέασε την αγορά. Για πολλές εκατοντάδες χρόνια, ίσως χιλιάδες, η κάνναβη καλλιεργήθηκε σε πολλές χώρες ως σημαντικό γεωργικό προϊόν.
Η παραγωγή κάνναβης απαγορεύτηκε τον 20ο αιώνα, ωστόσο υπάρχει μια εντελώς διαφορετική επιστημονική άποψη αυτές τις μέρες. Καθώς οι κυβερνητικές στάσεις αλλάζουν από την καλύτερη εκπαίδευση και έρευνα, η παραγωγή κάνναβης ενθαρρύνεται πλέον και πάλι. Οι αγρότες συνειδητοποιούν το δυναμικό των καλλιεργειών CBD κανναβιδιόλης, οπότε η παραγωγή κάνναβης εκτός THC αυξάνεται. Η βιομηχανία έχει επηρεαστεί θετικά από αυτήν την μεταβαλλόμενη στάση και ως αποτέλεσμα αυτή η ευέλικτη καλλιέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές βιομηχανικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών και των σύνθετων δομικών στοιχείων.
Τι κάνει την κάνναβη να ξεχωρίζει;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θεωρηθεί ότι η κάνναβη προτιμάται από παρόμοιες καλλιέργειες όπως ο λιναρόσπορος. Ας το ερευνήσουμε λίγο πιο βαθιά: Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημασία της κάνναβης, μπορούμε να εξετάσουμε τα συστατικά μέρη της για να δούμε γιατί θεωρείται πολύτιμο. Η κάνναβη αποτελείται εν μέρει από ένα πλούσιο έλαιο που μπορεί εύκολα να εξαχθεί. Η αναλογία ελαίου προς τη συνολική μάζα σπόρων είναι πολύ εντυπωσιακή – συνήθως, περίπου το 30 τοις εκατό του σπόρου είναι έλαιο κάνναβης. Τα συστατικά του ίδιου του λαδιού αποδεικνύονται πολύ σημαντικά διατροφικά. Το έλαιο κάνναβης περιλαμβάνει σχεδόν 25% πρωτεΐνη – και είναι μια πολύ καλή πρωτεΐνη.
Η συνολική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του ελαίου κάνναβης είναι η εδεστίνη, μια χρήσιμη σφαιρική πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη του πλάσματος του αίματος που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στη σφαιρίνη του σώματος είναι πολύ παρόμοια με την εδεστίνη. Αυτό καθιστά αυτή τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη πολύ εύκολη για να αφομοιωθεί από το ανθρώπινο σώμα.
Η αλβουμίνη είναι μια άλλη πρωτεΐνη που βρίσκεται στο έλαιο κάνναβης. Εύκολο να αφομοιωθεί και να απορροφηθεί, αυτή η πρωτεΐνη είναι ένας πολύτιμος ελεγκτής των πιθανώς βλαβερών ελευθέρων ριζών. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η πρωτεΐνη κάνναβης αποδείχθηκε δημοφιλής στους αθλητές. Η αναλογία ωμέγα 6 προς ωμέγα 3 είναι 3: 1 που είναι η ακριβής αναλογία που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για μια φυσική ισορροπία. Μοναδικό για την κάνναβη αυτή η ιδιότητα δεν βρίσκεται σε κανένα άλλο φυσικό προϊόν – δεν υπάρχουν γνωστές εναλλακτικές λύσεις στον φυσικό κόσμο που έχουν αυτήν την “χρυσή” αναλογία και όλων των λιπαρών οξέων που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα, αυτά είναι τα πιο απαραίτητα.
Τα προϊόντα κάνναβης αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή συμπληρωματικής διατροφής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους και να ενισχύσουν τόσο το εσωτερικό του οργανισμού, όσο και το εξωτερικό, αφού έχει αποδειχτεί ότι το έλαιο κάνναβης είναι εξαιρετικά ευεργετιό για την επιδερμίδα.