Μεταξύ μας, το κυρίαρχο σενάριο είναι ότι ξυπνάς (από ξενύχτι αποκριάτικο) και το πρωινό περιλαμβάνει λαγάνα, ταραμά, καλαμαράκια και τα συναφή
Με άλλα λόγια κάποιος άλλος έχει ήδη αγοράσει την λαγάνα για σένα. Αν όμως τώρα θέλουμε να μιλήσουμε για τις πραγματικές – surviror συνθήκες της αυτοτροφοδοσίας και την αγορά της λαγάνας από την αφεντιά μου η λύση είναι το αρτοποιείο Αρτόραμα στην Οιχαλία
Η λαγάνα είναι ο άζυμος άρτος (ψωμί), ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο την Καθαρή Δευτέρα, ενώ το όνομα της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “λάγανον”, μια πλακωτή ζύμη που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής
Η ουρά συνήθως είναι μεγάλη, οπότε σπεύσατε στην Οιχαλία και στον φούρνο Αρτόραμα για αχνιστή, λαχταριστή, παραδοσιακή λαγάνα αλλά και πολλά ακόμα καλούδια των ημερών φτιαγμένα με περισσή φροντίδα: χαλβάς σιμιγδαλένιος, λουκουμάδες και νηστίσιμα
Στο “Αρτόραμα” μπορείτε να βρείτε 7 ειδών λαγάνες οι οποίες είναι: Με ζάχαρη, Με μέλι, με αλάτι και ρίγανη, με ελιές, διαίτης και μεσογειακή και όλα αυτά στην τιμή των 1,50 ευρώ/τεμάχιο την στιγμή που οι οικονομικές υποχρεώσεις των αρτοποιών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το κόστος παραγωγής, συμπιέζουν περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους..!