Η διαδικασία εμβάπτισης του e-juice μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία και φροντίδα, μπορείτε να αποκτήσετε την επιθυμητή γεύση και άρωμα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την εμβάπτιση του e-liquid σας, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως “ωρίμανση”. Εάν σκέφτεστε να εμποτίσετε τον χυμό σας, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου.
H τεχνική ωρίμανσης e-liquid μέσω του βρασμού είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ πολλών ατμιστών για τη βελτίωση της γεύσης του e-juice και για την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού ατμού. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για το πώς να εμποτιστεί το ηλεκτρονικό υγρό. Μερικές είναι αργές αλλά πιο αποτελεσματικές ενώ άλλες είναι πιο γρήγορες.
Το Steeping είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρονικών υγρών που περιλαμβάνει το να αφήνουμε τον χυμό να «παλαιώσει» για μια χρονική περίοδο για να βελτιωθούν ή να ενισχυθούν οι γεύσεις. Το Steeping e-Liquid είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε μικρή κλίμακα, να το κάνουμε μόνοι μας αλλά και σε βιομηχανική κλίμακα. Στο
Το Steeping αναφέρεται στη μέθοδο που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της γεύσης του e-υγρού μέσω μιας διαδικασίας στην οποία επιτρέπετε το ηλεκτρονικό υγρό να ωριμάσει. Το Steeping επιτρέπει στην VG (φυτική γλυκερίνη), το Pg (προοπλευλελενογλυκόλη) και τη γεύση να συμπυκνώνεται σε ομοιογενή σε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Η διαδικασία αυτή είναι παρόμοια με τη διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού προκειμένου να παραχθεί μια βελτιωμένη γεύση. Αφήνοντας ένα μπουκάλι e-liquid να βράσει βοηθά στην εξάτμιση, τη χημική διάσπαση και την έγχυση των αρωμάτων, του PG, του VG και της νικοτίνης, προκειμένου να ενισχυθεί η γεύση. Προτείνεται να τα αφήνετε να μουλιάσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Ο ρόλος του εμποτισμού του χυμού ατμίσματος είναι να βγάλετε τη βέλτιστη γεύση από τον χυμό, οπότε αν έχει βγει ωραία γεύση, τότε τελειώσατε με αυτήν τη διαδικασία. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Alter Smoke μπορείτε να δείτε μία τεράστια ποικιλία από ότι απαιτείται για να κάνετε μόνοι σας μία επιτυχημένη μέθοδο steeping.
Ποιος είναι όμως ο ιδανικότερος τρόπος για τη διαδικασία εμποτισμού του e-liquid μου;
Η καλύτερη μέθοδος εμβάπτισης εξαρτάται από τα αποτελέσματά σας. Εάν διαθέτουμε χρόνο, το breathing είναι η καλύτερη μέθοδος για χρήση, ενώ το bathing με νερό θα ήταν η καλύτερη μέθοδος για χρήση εάν θέλετε να έχετε τη γεύση σας έτοιμη να ατμιστεί πιο γρήγορα. Για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και από τους δύο τρόπους, μπορείτε να συντομεύσετε την όλη διαδικασία διατηρώντας τη βέλτιστη γεύση ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: αφήστε τη γεύση σας να αναπνεύσει αφαιρώντας το καπάκι για 6 ώρες, συνεχίστε με υδατόλουτρο στους 60 βαθμούς για 1 ώρα και αφήστε τη γεύση σας να ξεκουραστεί σε δροσερό σκοτεινό μέρος για 24 ώρες. Μπορείτε να ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία μέχρι να πετύχετε τη βέλτιστη γευστική απόλαυση. Αυτή η διαδικασία διαρκεί συνήθως 3 ημέρες – 2 εβδομάδες χρόνου βρασμού για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομογενοποίηση της γεύσης, η απαέρωση, η εξάτμιση και η αντίδραση mailard είναι οι τέσσερις κύριες χημικές και φυσικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την εμβάπτιση του e-υγρού σας. Η απαέρωση και η εξάτμιση συμβαίνουν μόνο όταν το καπάκι είναι κλειστό, ενώ η ομογενοποίηση της γεύσης και η αντίδραση Mailard συμβαίνουν όταν το καπάκι είναι ανοιχτό.
Όμως λόγω της τεράστιας ποικιλίας γεύσεων που υπάρχει στο εμπόριο δεν είναι εύκολο να γνωρίζετε ποιες γεύσεις και για πόσο καιρό πρέπει να εμποτιστούν. Η όλη διαδικασία απαιτεί γνώσεις, εμπειρία αλλά και πολλές δοκιμές μέχρι να επιτευχθεί το ιδανικό για εσάς αποτέλεσμα. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να καταλάβετε ποιες γεύσεις και για πόσο καιρό απαιτείται να εμποτιστούν. Ορισμένα εξαιρετικά ηλεκτρονικά υγρά έρχονται προ-εμποτισμένα και αυτός είναι ο λόγος που έχουν τόσο υψηλή τιμή σε πολλές εξαιρετικές γεύσεις, καθώς δίνετε η δυνατότητα να τα ατμίσετε αμέσως και να τα απολαύσετε σε ένα βέλτιστο γευστικό σημείο. Από την άλλη πλευρά, ορισμένα εξαιρετικά e-liquids δεν έρχονται προ-εμποτισμένα και αυτά τα e-liquids μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ποσότητα συμπυκνωμάτων που χρησιμοποιείται στο υγρό, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναμειχθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.